Перейти до змісту

Перший контракт: допоможіть розібратись чи все вірно і як закрити контракт?

Featured Replies

Опубліковано

Доброго дня! На Апворк це моє перше замовлення і я відчуваю, що реально туплю) Чи може хтось мені трохи допомогти?

Взяла контракт, клієнт роботу розділив на два етапи. Все зроблено і робота вже здана. А я не можу зорієнтуватись чи все правильно і що далі робити.

Поясніть як мені розібратись з оплатою і як закрити цей контракт, щоб обмінятись відгуками? І я не розумію чи клієнт вже все оплатив... Дякую!

Опубліковано
  • Автор

Ось такий статус у моїх замовлень, верхній, як я бачу, вже нарахувався
а ось нижній з таким самим статусом - поки що немає...

Змінено користувачем Mavka
видалила зображення

Опубліковано

@Mavka вітаю.

Перше - я вам радив би привчати себе до англ інтерфейсу.

По-перше, переклад не завжди зрозумілий, по-друге - задовбаєтесь клієнту пояснювати що і де натиснути якщо йому потрібно буде підказати 😊

Опубліковано
  • Автор

@Mark29 а, добре! Ось, змінила мову і замінила скрін ))

Picture1.png.jpg

Опубліковано

@Mavka зарахуватися повинен був саме нижній майлстоун - $5

Другий зайде вам 3 квітня

Зайдіть у контракт

Там є 5 вкладок

Зробіть скрін контракту, будь ласка

Опубліковано

@Mavka Так, правильно

Значить клієнт вже оплатив обидва ваші milestones (віхи)

Статус оплати ви можете побачити в розділі Оплат: Reports -> Overview

https://www.upwork.com/nx/reports/overview/?tab=in-progress

І так, клієнт вже закрив проект зі свого боку)) Можете теж писати йому відгук

Опубліковано

На скріншоті вище - зліва-вверху є зірочки - клікайте по ним і заповнюйте форму

Спочатку заповнюєте розділ Private feedback (Приватний відгук)

Тут вибираєте (якщо проект завершений повністтю) Job completed successfully

image.png.4ff5abbd7745a924300a7edce8da8054.png

Далі заповнюєте How likely are you to recommend this client to a friend or a colleague?

Ставите 10 з 10, якщо все було у роботі добре.

image.png.e0e5f4c0b5e85d64aab3bfe8237d97be.png

ЗАУВАЖТЕ! Це прихований відгук, який ніде на сайті не буде видно ні вам, ні клієнту - він такий самий ставить вам. Ці дані впливають на формування JSS (Job Success Score) клієнта (вашого) аккаунта

Тепер заповнюєте розділ Public feedback (Публічний відгук)

Вам треба заповнити зірочки згідно ваших вражень про перебіг проекту: Skills (навички клієнта), Quality of Requirements (якість вимог проекту), Availability (доступність клієнта), Set Reasonable Deadlines (адекватні дедлайни), Communication (яка у клієнта була комунікація з вами), Cooperation (та загальні враження про співпрацю з цим клієнтом).

Якщо все було супер - загальний бал буде Total Score: 5.0

Далі пишете текстовий відгук - текст на ваш вибір і фантазію 🙂 

І натискаєте Завершити контракт - End Contract

image.thumb.png.224ddf5e1be19970be2932a235b00056.png

Все! Вітаю, ви завершили свій контракт і обмінялись відгуками з клієнтом.

Поки ви не зробите це - ви не зможете дізнатись яку оцінку та який відгук написав вам клієнт 😉

Опубліковано
  • Автор

Ось скрін з оплатами

Picture1.png.jpg

• 2 тижні пізніше...
Опубліковано

Подскажите пожалуйста и мне как правильно завершить контракт) Первый контракт, клиент, вроде оплатил, но на балансе моем еще нет. Еще он написал, что хочет работать со мной далее. В работе висят такие пункты (см. вложение). Какие мои действия будут верными?

Untitled-1.png

Опубліковано

@Ольга смотря что вам нужно - работать дальше, или отзыв.

Деньги он и правда уже заплатил - смотрим вкладку выше "Milestones Paid"

В зависимости от того, какой тип вашего аккаунта - бесплатный или платный - деньги полностью зайдут на ваш аккаунт от 5 до 10 дней. Отслеживайте их тут https://www.upwork.com/nx/reports/overview/?tab=available (все четыре вкладки - разные этапы прохождения оплаты к вам).

Опубліковано

@Ольга

Propose milestone - вы создаете новую этап текущего проекта. Сумма проекта будет увеличиваться, все остальные действия как в предыдущем этапе. НО, вы не сможете закрыть контракт и получить отзыв за первый этап.

Propose a new contract - закрываете текущий проект, обмениваетесь отзывами и создаете новый проект.

Что будет удобнее вам или клиенту - решать вам с клиентом 😉

Опубліковано

Спасибо вам за ответы, хочу еще посоветоваться. Клиент ранее писал, что у него будут еще задачи и что хочет работать со мной, если я выберу Propose a new contract - он поймет что я хочу дальше работать с ним? И, если у меня есть эти сообщения - то сам клиент проект не закрыл и отзыв не написал?

Опубліковано

@Ольга если вы новичок - вам желательно набирать отзывы. Спросите клиента, "не будет ли ему трудно создавать новые проекты, поскольку вам нужны отзывы для начала карьеры" - обычно соглашаются.

Да, вы верно понимаете - контракт не закрыт еще и отзыв не написан. Сообщения в таком виде видны только в открытом контракте. После закрытия проекта - остается только кнопка Propose a new contract вверху страницы.

Опубліковано

Спасибо вам, да, я новичок и очень хочу освоить эту биржу, т.к. сами понимаете какое сейчас время, я лишилась основной работы(

Вам мира и удачи)) 

Опубліковано

Слава Україні!

Питання по темі.

Було завдання оригінальне. Стояла ціна 20 дол. Вислала я цю фотку. Замовник перерахував 10 дол.

Контракт висить. Затримка за ним? 

Що я маю зробити?

1.jpg

Опубліковано

@Martal взагалі-то, у вас контракт оформлено на 10, а не 20 доларів. Тобто, клієнт виплатив і виконав весь бюджет.

Хіба у вас були якісь інші домовленості з ним.

Опубліковано

гм, а він міг змінити в процесі?

бо в пропозиції 20 було ж.

Але він не закрив контракт, вірно?

2.jpg

Опубліковано

@Martal заходите у ваш контракт, вкладка Terms & Settings і дивитись посилання нижче View history of contract changes

image.png.3d520f626543ba078699a581243be022.png

Як варіант - ви самі не побачили, що клієнт прислав вам оффер з меншою ціною.

Якщо у переписці ви обговорювали з клієнтом вартість, і що саме за 20уо будете робити - ввічливо нагадайте йому про це і що він тільки 10 заплатив.

Так, ваш контракт ще відкритий.

Опубліковано

Дякую за відповіді.

Так, напевно я не зауважила, як погодилася на 10.

Закрити має він? 

3.jpg

Опубліковано

і ще питання по іншому контракту.

Фото я зробила.  Прохання було наступним: 

"If all is clear please deliver the picture before Wednesday and bill two hours for the contract."

Як я це маю зробити?

Там де WORK DIARY є REQUEST MANUAL TIME . Може воно?

Дякую дуже за допомогу

4.jpg

Опубліковано
1 час назад, Martal сказав:

Закрити має він? 

Так, напишіть йому чи все ОК, і якщо роботи по контракту більше немає "давайте закриємо його і обміняємось відгуками".

Будьте уважнішими у майбутньому 😉 

Опубліковано
26 хвилин назад, Martal сказав:

Там де WORK DIARY є REQUEST MANUAL TIME . Може воно?

А ви здібна і кмітлива 🙂 Так, натискаєте на це, клієнт відкриває вам функцію ручного додавання часу і ви вводите 2 години часу.

PS створюйте для кожного запитання окрему тему, будь ласка )

Для публікації повідомлень створіть акаунт або авторизуйтесь

Важлива інформація

Ми розмістили cookie-файли на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт краще. Ви можете змінити свої налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань. Продовжуючи користуватись форумом Ви погоджуєтесь з нашими Умови використання та Політика конфіденційності

Account

Navigation

Пошук

Пошук

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.