Перейти до змісту

Коли можна починати хвилюватися, якщо клієнт не виходить на звязок.

Featured Replies

Опубліковано

29.03 Отримав перший офер, створення демо рілу з робіт клієнта.

Обговорили деталі, отримав матеріали, приступив до роботи. Клієнт просил виконати завдання до 1 квітня.

30.03 Далі додатково отримав гайдлайн від клієнта по створенню демо ріла. Пройшовся по кожному його пункту та описав свої думки з цього приводу ( в цілому був згоден з гайдлайном).

Створив перший драфтовий зразок демо рілу з ватермарками. Відправив через Гугл Диск замовнику. 

Отримав правки, які наче трохи суперечили гайдлайну. Проте клієнт завжди правий. Зробив другий зразок, також з ватермарками. Відправив так само через ГД.

31.03 Нагадав, що ми домовлялися, що я зроблю роботу до 1 числа, та попросив подивитися другий зразок, та дати коментар, якщо треба правки я їх внесу, якщо все ок рендерну без ватермарок. 

Ніякої відповіді не було. Хоча клієнт періодично з'являється онлайн, судячи з зеленої крапочки біля аватарки.

01.04 Все ще тиша. Починаю думати, що чи я щось не так зробив, чи що. Різниця в часі з клієнтом складає 7 годин, зазвичай о 14:00 дня за Київом він виходив на контакт.

Я розумію, що бувають різні випадки і таке інше, проте навіть якщо людина дуже зайнята, про це можна попередити, щоб виконавець не хвилювався.

А що ви порадите?

Опубліковано

@Denys головне запитання - у контракті гроші внесені (статус funded) за весь проект або за конкретний робочий milestone?

Бувають клієнти у яких купа справ у реалі, так що панікувати не варто. 

Надішліть ще раз роботу або посилання на неї у чат клієнту і нагадайте культурно, що ви "наразі все зробили, як ви і домовлялись, і хай він додатково перевірить. Ви дуже чекаєте на коментарі!"

Опубліковано
10 хвилин назад, Denys сказав:

Я розумію, що бувають різні випадки і таке інше, проте навіть якщо людина дуже зайнята, про це можна попередити, щоб виконавець не хвилювався.

А ще бувають не дуже уважні - просто не помітив сповіщення або е-мейл на пошту про надіслане повідомлення )))

По великому рахунку, якщо робота йде далі - те що минув дедлайн не впливає ні на що. В результаті головне, що буде писати у відгуку і який буде його рейтинг.

Опубліковано
  • Автор

Дякую зараз зроблю це ще раз) 

Ось скрін що гроші все таки внесені. Тілки як зрозуміти гроші за весь проект, чи як ви кажете за робочий milestone. Але судячи з того, що весь бюджет складав саме 15 доларів,тоді напевно саме за весь проект.

Screenshot_3.png

Опубліковано

@Denys для майбутнього розуміння де, що і для чого пише:

Budget - загальна сума всього проекту
In Escrow - скільки зараз грошей знаходиться на депозиті проекту
Milestones Paid - скільки грошей вже сплачено за виконану роботу
Remaining - скільки залишилось до сплати
Total Earnings - скільки всього зароблено по проекту

Про milestones: якщо проект один - буде тільки один майлстоун (віха) - цифра 1 на скріні. Можна розбивати на любу кількість етапів і додавати їх пізніше - 2 3, 4, ..., n. 

Є ще момент - якщо проект не закритий, клієнт може додавати етапи і далі - Budget завжди буде такий як був початковий контракт, а Total Earnings буде збільшуватись на суму кожної додаткової виплати.

Опубліковано
  • Автор

Дуже дякую за пояснення!

Опубліковано

@Denys якщо умови контракту виконані, і клієнт таки не появився на зв'язку - робите наступне.

Заходите у контракт, там має бути справа зелена кнопка "Submit Work for Payment" - натисткаєте її, заповнюєте і знизу у вікні буде форма прикріпення файлу

Це є для системи підтвердженням того, що робота здана у такий-то час. Не пригадаю точну кількість днів, але у мене бувало подібне, і за 10-14 днів платіж автоматично зараховувався сам мені на баланс.

Не скажу чи це функціонал біржі, чи налаштування проекту - але факт такий був. За точну кількість днів теж не згадаю 🙂 

Опубліковано
  • Автор

@Mark29 Дякую за пояснення. Поки буду чекати відповіді від замовника, а зі свого досвіду скажіть скільки ще чекати? так як в чатах читав що і тиждень мовчав замовник, а потім відповів.

Змінено користувачем Denys
неправильно тегнув людину

Опубліковано

@Denys та клієнт може і зовсім зникнути )

Можете зробити це прямо зараз, і таким чином зафіксувати, що ви здали роботу (готовий файл теж відправте) - то вже буде проблеми клієнта. Це не означає що проект закінчено - лише означає, що ви встигли з дедлайном і здали готову роботу. Навіть потім можна працювати далі і ще раз пересдавати її таким саме чином.

Опубліковано
  • Автор

@Mark29 То виходить що "Submit Work for Payment"  це ніби не закриття проекту, а наче звіт зі зробленної роботи вчасно. І сам проект ще продовжує існувати, а якщо у замовника виникне прохання внести правки, тоді як,все знову робити?

Опубліковано

@Denys так, для фіксованих проектів - це єдиний інструмент. Можна назвати і звітом. Так, закриття проекту і ця функція - не мають нічого спільного. Це ваш запит на отримання оплати і форма для здачі готових файлів клієнту (хоча можна і просто їх в чат надсилати. 

Якщо напише ще щось доробити треба - працюєте далі, як і до цього. Потім так само туда заходите, і знову тисните на цю кнопку і повторюєте процедуру. Правда там надпис буде іншим. Здається буде писати "Re-submit Request", чи щось подібне.

Опубліковано
  • Автор

@Mark29  а ще підкажіть як бути якщо там обмеження в 25 мб? а в мене відео наприклад 108 мб, я звісно можу його зменшити, проте якість буде гіршою

Опубліковано
  • Автор

Всім дякую!!! Замовник апрувнув мій майлстоун. Та гроші перейшли на наступний етап. Тепер я хочу відправити замовнику оригінал відео в найкращій якості, та ніби треба завершити проект, тому що більше співпраці з цим замовником в межах цього проекту не буде. 

Підкажіть як це правильно зробити щоб не обірвати зв'язки, та отримати відгук від замовника?

Опубліковано
  • Автор

Я бачу що в контактах є можливість запросити фідбек,але там написано, що має пройти 30 днів від початку контракту.

Screenshot_4.png

Змінено користувачем Denys

Опубліковано
  • Автор

Я також бачу що я можу завершити контракт, та залишити відгук, проте як я вже сказав вище, я не в певнений що зможу отримати відгук у відповідь

Screenshot_3.png

Опубліковано
1 час назад, Denys сказав:

Замовник апрувнув мій майлстоун.

Вітання! 🙂 

Та гроші перейшли на наступний етап

Так, треба почекати 5-7 днів.

Тепер я хочу відправити замовнику оригінал відео в найкращій якості,

Так і треба зробити - у вашому випадку, напевно завантажити на хмарне сховище на зразок гугл-диск.

ніби треба завершити проект, тому що більше співпраці з цим замовником в межах цього проекту не буде

Завжди краще, щоб першим закривав замовник. І тільки після того як гроші пішли до вас.

Ось тут почитайте - подібна ситуація

Опубліковано

в контактах є можливість запросити фідбек

Це не той фідбек. Це проміжний відгук для довготривалих проектів, яким можна обмінятись з замовником, якщо від початку проекту вже минуло 30 днів і були активні платежі.

Я також бачу що я можу завершити контракт, та залишити відгук

Вище прочитаєте відповідь на це.

Опубліковано
  • Автор

Дуже дякую, пішов читати)

Опубліковано
  • Автор

Ознайомився, все стало ясніше. Проте там випадок, коли замовник сам закрив контракт, чи нормально будет якщо я попрошу свого замовника закрити контакт першим? 

Опубліковано

@Denys о, у мене так вже і було. Сама написала по новому проекту чи треба йому ще щось зробити тут.

І попросила, якщо не треба, щоб закрив проект і ми обмінялись з ним чудовими відгуками. Спрацювало - закінчив проект і написав мені відгук! І у вас получиться! 🙂 

• 1 рік по тому...
Опубліковано

Привіт шановне співтовариство.
У мене на Апворці виникла ситуація.
Я новачок - але три замовлення з репутацією 5 у мене вже в портфоліо є.
Так от, у мене клієнт попався неадекватний. Це був другий мій клієнт на Апворці. Я через недосвідченість взяв у нього замовлення не подивившись його історію та відгуки.
Я йому зробив ТЗ. Воно йому підійшло відразу. Потім він надіслав контракт. Роботу я йому зробив. Вона йому не сподобалася (хоча була виконана у суворій відповідності та схожістю з ТЗ).
Він сказав переробити. Ми з ним це не обговорювали спочатку , але я вже тоді розумів , що клієнт починає маніпулювати ситуацією ( що я новенький і мені потрібен відгук чи не потрібен поганий відгук і т.д. )
Роботу я йому переробив (ґрунтовно). По суті зробив другу.
Після її відправлення він розкритикував ще більше і захейтував другу роботу.
Після чого я його "тицьнув носом" у наші попередні домовленості (нагадав йому наш договір, надіслав скрини і вказав на те, що робота була зроблена відповідно до ТЗ, яке він прийняв і схвалив).
Клієнт загубився.
Сума у мене висить у розділі "In review" вже другий тиждень. Кінцевий термін 1 лютого.
У Підтримку я не хочу звертатися, тому що прочитав, що якщо клієнт протягом 14 днів не підтвердить і не спростуватиме це замовлення, то сума автоматично передається мені.
У зв'язку з цим у мене питання.
Будьте ласкаві, підкажіть будь ласка, якщо така ситуація
  прийде - що сума за бездіяльністю клієнта автоматично зарахується на мій рахунок, чи буде у цього клієнта можливість зіпсувати мені репутацію внутрішнім чи публічним відгуком??
Або просто відмовитися від роботи, повернувши йому гроші?

Опубліковано

@Євген гроші ви отримаєте. Але у клієнта завжди є можливість поскаржитись у свій банк і тоді Апворк просто поверне сам йому всі гроші - це щоб ви знали на майбутнє.

Зіпсувати JSS своїми відгуками він вам може при любому розкладі. Так що просто отримайте гроші, виведіть їх і забудьте про клієнта. Якщо він сам не закриє контракт - хай так і вісить у вас відкритим. За півроку-рік закриєте його самі. Може він тоді і не згадає вже про ваше спілкування.

Якщо закриє першим - можете самостійно поставити йому реальну оцінку і відгук. Вам після того як він напише свій коментар першим він вже нічого не зможе зробити з рейтингом.

Для публікації повідомлень створіть акаунт або авторизуйтесь

Важлива інформація

Ми розмістили cookie-файли на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт краще. Ви можете змінити свої налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань. Продовжуючи користуватись форумом Ви погоджуєтесь з нашими Умови використання та Політика конфіденційності

Account

Navigation

Пошук

Пошук

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.