Перейти до змісту

Як заповнити VAT ID на UpWork

Featured Replies

Опубліковано

Доброго дня. Підкажіть будь ласка. В мене є таке повідомлення на upwork

"In compliance with the new VAT law in Ukraine, we must add VAT on Upwork fees unless you are VAT registered in Ukraine. Please click here to add your Ukraine VAT information. For more details, read our FAQs."

Підкажіть який саме код треба вказувати? Індефікаційний код не підходить. Номер реєстрації ФОП також не підходить. Я ФОП 3 групи. Дякую за увагу.

image.thumb.png.4d96570127945538118923c20a4e38d1.png

Опубліковано

Вам потрібно заповнити декілька розділів у налаштуваннях профілю:

Contact Info -> Location

Вказуєте англійською вашу адресу згідно з пропискою у паспорті.

Tax Information -> Tax Residence

Вказуєте ту ж саму адресу.

Tax Information -> Tax Identification (ID)

1. Якщо ви фізична особа, або ФОП на 3-й групі єдиного податку без ПДВ (не є платником ПДВ і сплачуєте 5% ЄП): вибираєте перший варіант з трьох доступних - "I am not registered for VAT ID Number".

2. Якщо ви юридична особа з ПДВ (є платником ПДВ): вибираєте другий варіант з трьох доступних - "I have an entity registration number / VAT ID Number (Код ЄДРПОУ / ІПН платника ПДВ)". Ви повинні ввести 12-значний код платника ПДВ, або 8-значний код вашого ЄДРПОУ.

3. Якщо ви ФОП на 3-й групі єдиного податку з ПДВ (є платником ПДВ і сплачуєте 3% ЄП): вибираєте третій варіант з трьох доступних - "I have an individual VAT ID Number (ІПН платника ПДВ)". Ви повинні ввести 10-значний код платника ПДВ, який одночасно є вашим ІПН/РНКПП.

photo_2022-03-13_19-02-16.jpg.7112a2165427ee66a3c0915861ec3d2d.jpg

Tax Information -> W-8BEN

Вибираєте варіант "I am not a U.S. person"

Зберігаєте.

• 4 тижні пізніше...
Опубліковано
В 20.03.2022 в 11:46, admin сказав:

Зберігаєте.

Привіт! Не дає зберегти без додаткової інформації.

Снимок экрана 2022-04-13 в 14.05.10.png

• 5 місяців по тому...
Опубліковано

У Tax identification я обрав останнє, але воно вимагає 12значний код 

Опубліковано

@admin Я бачу і робив все як написано, я фоп і обрав третє у Tax Identification , але воно пише, що треба 12ти значний код

image.jpg

• 1 місяць по тому...
Опубліковано

Якщо в мене VAT ID Number 10 символів, а не так як хоче upwork 12 то що робити?

• 4 тижні пізніше...
Опубліковано

а якщо я ніякий не фоп і тд, що робити?

Опубліковано

@admin ну якщо я питаю, то певно з коментарів нічого не зрозуміла і хотіла б точну відповідь по питанню

• 2 місяці по тому...
Опубліковано
В 20.03.2022 в 11:46, admin сказав:

Вам потрібно заповнити декілька розділів у налаштуваннях профілю:

Contact Info -> Location

Вказуєте англійською вашу адресу згідно з пропискою у паспорті.

Tax Information -> Tax Residence

Вказуєте ту ж саму адресу.

Tax Information -> Tax Identification (ID)

1. Якщо ви фізична особа, або ФОП на 3-й групі єдиного податку без ПДВ (не є платником ПДВ і сплачуєте 5% ЄП): вибираєте перший варіант з трьох доступних - "I am not registered for VAT ID Number".

2. Якщо ви юридична особа з ПДВ (є платником ПДВ): вибираєте другий варіант з трьох доступних - "I have an entity registration number / VAT ID Number (Код ЄДРПОУ / ІПН платника ПДВ)". Ви повинні ввести 12-значний код платника ПДВ, або 8-значний код вашого ЄДРПОУ.

3. Якщо ви ФОП на 3-й групі єдиного податку з ПДВ (є платником ПДВ і сплачуєте 3% ЄП): вибираєте третій варіант з трьох доступних - "I have an individual VAT ID Number (ІПН платника ПДВ)". Ви повинні ввести 10-значний код платника ПДВ, який одночасно є вашим ІПН/РНКПП.

photo_2022-03-13_19-02-16.jpg.7112a2165427ee66a3c0915861ec3d2d.jpg

Tax Information -> W-8BEN

Зберігаєте.

Вибрав перший варіант. Повідомлення нікуди не зникло(

In compliance with the new VAT law in Ukraine, we must add VAT on Upwork fees unless you are VAT registered in Ukraine. Please click here to add your Ukraine VAT information. For more details, read our FAQs.

Опубліковано

@Володимир1 воно і не зникне нікуди) Чомусь отак вони зробили - воно час від часу буде далі з'являтись. Головне заповнити дані, щоб до вас не було питань.

• 2 місяці по тому...
Опубліковано
В 05.11.2022 в 15:37, admin сказав:

@Віталік уважно перечитати ще раз цей коментар і обрати перший пункт.

Value Added Tax (VAT)

Remove
A Value Added Tax (VAT) number is requested from all persons located in Ukraine.
VAT ID Number

Your VAT ID Number is not applicable
  • 2 місяці по тому...
Опубліковано
  • Автор

@Настя вище є детальний опис що означає кожен пункт і який треба вибрати у кожному випадку.

ФОП чи фізособа (без різниці) - обирають перший пункт.

• 2 місяці по тому...
Опубліковано

Зробила все за інструкцією. Вказала що не має зареєстрованого ФОП. Але все таки в пункті ідентифікації не дає зберегти просто імʼя та фамілію. Дає можливість зберегти лише обрав класифікацію федерального податку … що може бути не так 

IMG_0639.thumb.jpeg.5fa953be9f2714153358587c22e0b5ba.jpeg

Змінено користувачем ЮліяTekin

Опубліковано

А ви не ФОП? Тому вказуєте просто свої ПІБ? Давно заповнювала - які там ще є варіанти вибору?

Для публікації повідомлень створіть акаунт або авторизуйтесь

Важлива інформація

Ми розмістили cookie-файли на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт краще. Ви можете змінити свої налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань. Продовжуючи користуватись форумом Ви погоджуєтесь з нашими Умови використання та Політика конфіденційності

Account

Navigation

Пошук

Пошук

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.