Перейти до змісту

Як виводити з Upwork через SWIFT на рахунок ФОПа?

Featured Replies

Опубліковано

Підкажіть, будь ласка, чи є якась інформація щодо виведення з Апворк через Свіфт на рахунок ФОП?

Опубліковано
  • Автор

@Mark29 на Апворк є ще можливість виводити гроші безпосередньо на карту з аккаунта (крім пайоніру та пейпалу).

Як я зрозуміла, то для цього потрібно мати ФОПа. Чи є якась інформація про цей спосіб виведення коштів з Апворка?

Опубліковано

Якщо йдеться про ФОП, то потрібна не карта, а валютний рахунок ФОПа у USD

Виведення грошей йде прямо на нього, а вже з нього ви обмінюте долари на гривні, та знімаєте їх з гривневої картки ФОПу, чи з своєї картки фізособи.
Комісія за такий вивід фіксована, але відносно досить велика – $30 за одне виведення будь-якої суми (чи то $100, чи $10 000).

Так що це вигідно для сум від 1000 уо, наприклад. Для ще більших сум - це набагато вигідніше, ніж інші варіанти виведення грошей та отримання вже готівки.

Термін такого методу виведення грошей з Upwork: до 7 днів.

Опубліковано
  • Автор

А потрібно якісь документи надавати? Чи після підключення цього способу, просто почекати 7 днів і все буде?

Опубліковано
  • Автор

Банку надавати. Я в якійсь статті читала, що потрібно якийсь інвойс відправляти, в якому буде вказано звідки ці гроші

Опубліковано

@Mavka можу говорити на прикладі лише #Приватбанку

Інвойс - це ваш платіжний документ, який ви виставляєте своєму клієнту, на підставі якого він вам здійснює оплату (сума, за що, від якого числа і до якого сплатити, ваші банківські реквізити і тд). Зараз для банків він не є обов'язковим, але все ж таки можуть запросити від вас його надати. Це документ більше для податкової потрібен - на основі чого і за що ви отримали ці гроші. Інвойс ви будете складати для себе на кожен платіж, який отримуєте, роздруковувати, підписувати і зберігати його, як документацію вашого ФОПа. І за потреби надавати їх у банк, чи у податкову при перевірці.

Про зарахування грошей - тут 50 на 50, якщо йдеться про перший платеж з невідомого джерела - може зайти без проблем, а можуть тимчасово заблокувати платіж. Тоді потрібно банку (це все через ваш кабінет Приват24 Бізнес) відправити скан підписаного листа зі змістом типу "прошу платіж у сумі такій-то від такого-то числа від такої-то компанії Upwork зараховувати на мій валютий рахунок номер такий-то, як оплату за виконання договірних зобов'язань. Посилання на мій акаунт Upwork таке-то, співпрацюємо з Апворк на підставі їх договору офферти (посилання на договір-оферту з їхнього сайту).

І все. Далі платіж розблоковують і зараховують на ваш валютний рахунок. Всі наступні платежі з Upworkу вже автоматично будуть зараховуватись без надання жодних документів.

Опубліковано

Якщо будете (або вже є ФОПом) - у вас у банку має бути свій валютний менеджер - у кабінеті є його дані та контакти.
Зв'яжіться з ним, і він і детально вже такі нюанси вам уточнить, і надішле актуальний приклад листа-пояснення.

Для публікації повідомлень створіть акаунт або авторизуйтесь

Важлива інформація

Ми розмістили cookie-файли на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт краще. Ви можете змінити свої налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань. Продовжуючи користуватись форумом Ви погоджуєтесь з нашими Умови використання та Політика конфіденційності

Account

Navigation

Пошук

Пошук

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.